Dit verwarmende winterdrankje zet je in een handomdraai op tafel. Heerlijk kruidig van smaak en gezellig om rond de vuurkorf te drinken met warme dekens, lantaarns en kaarsen erbij.
Ingrediënten
1 Bonita appel
1 liter appelsap
3 stuks steranijs
2 kaneelstokjes
2 cm gember
Voor de garnering:
Takjes tijm
50 gram suiker
1 tl speculaaskruiden
Water
Bereiding
Snijd de Bonita appel en de gember in plakjes.
Giet de appelsap in een steelpannetje. Voeg hier de steranijs, kaneel, schijfjes appel en gember aan toe. Bewaar een aantal appelschijfjes voor de garnering. Verwarm en laat zo’n 20 minuten pruttelen op zacht vuur tegen het kookpunt aan.
Zet ondertussen 4 hittebestendige glazen klaar.
Voor de garnering: mix de suiker en de speculaaskruiden. Verdeel dit over een klein bordje.
Pak een kommetje en vul deze met water. Dip de rand van het glas erin en dip deze vervolgens in de suiker. Een suikerrandje om je glas maakt het extra feestelijk.
Haal de appelcider van het vuur en laat afkoelen tot de gewenste temperatuur.
Verdeel de appelcider met de steranijs, gember, appelschijfjes en kaneelstokjes voorzichtig over de glazen (pas op de suikerrand). Snijd een plakje tot het middenin en zet deze op het glas. Voeg als laatste een takje tijm toe als garnering.