Geniet van deze feestelijke Bonita appel crumble dat niet teveel tijd en moeite kost, maar bij iedereen een glimlach op het gezicht tovert. Extra lekker met warme custard.
Ingrediënten
Voor de vulling:
5 Bonita appels
200 gram bosvruchten uit de diepvries
1/2 eetlepel bloem
1 theelepel speculaaskruiden
1/2 theelepel kaneel
50 gram bruine basterdsuiker
Voor de crumble:
200 gram bloem
150 gram kristalsuiker
150 koude boter
Snufje zout
Bereiding
Vulling:
Verwarm de oven voor (190C elektrisch, 175C hetelucht, gas stand 3)
Schil de Bonita appels, verwijder de klokhuizen, snijd in partjes en snijd vervolgens in plakjes van ca 1 cm.
Mix de bosvruchten, 1/2 el bloem, kaneel, speculaaskruiden en de basterdsuiker door de Bonita appelplakjes.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en schep het mengsel in de ovenschaal.
Meng de bloem, de basterdsuiker en een snufje zout. Rasp 150 gram boter en kneed dit gezamenlijk tot een kruimelig deeg.
Verdeel dit over het appelmengsel in de ovenschaal.
Bak het geheel ca. 40 minuten in de oven of totdat de crumble goudbruin is.
Haal de crumble uit de oven en serveer met een warme custard.