Home Ons verhaal Recepten Contact

Recepten

Heerlijke appelrecepten met Bonita als smaakmaker

Afbeelding - Bonita appel trifle met mascarpone

Bonita appel trifle met mascarpone

30 minuten 4 personen

Uitpakken met het dessert deze feestdagen? Dan is deze Bonita trifle met mascarpone, slagroom, gepocheerde appels en red velvet cake precies wat je zoekt!

Ingrediënten

2 Bonita appels
250 gram Mascarpone
200 ml ongekookte slagroom
4 red velvet cupcakes
500 ml appelsap
1 theelepel kaneel
3 steranijs
1 kaneelstokje

Bereiding

Schil de Bonita appels, verwijder de klokhuizen, snijd in partjes en snijd vervolgens in plakjes van ca 1 cm.

 

Plaats de appelschijfjes in een steelpannetje en voeg de appelsap, de steranijs en het kaneelstokje eraan toe. Laat 15 a 20 minuten zachtjes op het vuur staan.

 

Klop ondertussen de slagroom stijf en vouw de mascarpone erdoorheen.

 

Haal de appels van het vuur en laat deze afkoelen.

 

Zodra het de appelschijfjes zijn afgekoeld kun je gaan beginnen met het vullen van de glaasjes.

 

Vul hoge glazen met, in laagjes, kruimels van de red velvet cupcakes, appeltjes en mascarponecreme. Doet dit 2x en eindig met de mascarpone. Leg nog wat gepocheerde appeltjes bovenop ter decoratie of maak er een mooie roos van. Begin met een appelplakje en rol deze klein op. Vervolgens vouw je er vanuit het midden steeds een nieuw plakje omheen totdat er een roos ontstaat.

Eet smakelijk!
Website: Klok Software